סטודנטים רבים שואלים אותנו אם ואיך אפשר לקבל מלגה ללימודי הדוקטורט שלהם. האמת היא שישנן מספר דרכים לתקוף את הסוגיה הזו וישנן מקורות רבים שמציעים מלגות לסטודנטים. ישנם ארגונים (או אפילו משרדים ממשלתיים) שתומכים במטרה מסויימת וישמחו לממן מחקר באותו התחום, ישנן עמותות / קרנות שתומכות באוכלוסיות מסויימות וישמחו לממן מחקר לחוקר המגיע מאותה אוכלוסיה וכמובן שאפשר לקבל מלגה מאוניברסיטאות עצמן.
על כן ריכזנו מספר טיפים בהם אפשר להעזר על מנת לקבל מלגה ללימודי דוקטורט:
- מה חשוב למציע המלגה – הגופים המציעים מלגות תמיד מנסות לקדם, להשיג או למנף מטרה מסויימת, חשוב לנסות להבין מהי אותה מטרה וללחוץ עליה כאשר מגישים את המועמדות למלגה. אם אותו ארגון יבין שיכול לקדם את מטרותיו דרך מלגה אליכם יותר מאשר לכל אחד אחר, הוא לא יהסס לעשות זאת.
- פנייה אישית – כתוצאה מהטיפ הקודם ומסיבות נוספות כדאי שהפנייה תהיה כמה שיותר אישית וממוקדת לארגון (אם אפשר אפילו ברמה השמית).
- חיפוש המלגה הנכונה – ישנן עשרות מלגות באופן כללי (בטח כאשר מדובר בלימודים בחו"ל), ועל כן חשוב לעשות חיפוש מקיף של תחום המחקר ושל כלל הפנים שעל בסיסם ניתן לקבל מלגה ולברור את הרלוונטיות בלבד. כמוכן, מומלץ לעשות רשימה של אנשי הקשר, פרטי הקשר, התחומים, סטטוס וכו' על מנת לבצע מעקב מסודר על ההתקדמות.
- מלגה למחקר – יכול להיות שזה ישמע די ברור אבל, חשוב לשים לב שהמלגה המוצעת היא מלגה למחקר / לדוקטורט, שכן ישנם הרבה ארגונים שמציעים מלגות לתחומים מאד רלוונטיים אבל רק לתארים ראשון ו/ או שני.
- היכרות אישית – נסו להגיע לאותם ארגונים / עמותות / גופים באונ' דרך מכר משותף. אף אחד לא יגיד את זה, אבל האחוזים לקבלת מלגה דרך הפנייה היא גדולה הרבה יותר מפנייה קרה. ניתן לעשות זאת דרך הרשתות החברתיות שמלוות אותנו.
- גם בני מעמד סוציו אקונומי גבוה זכאים – סטודנטים רבים חושבים שאם הם אינם נזקקים או מיעוטי יכולת הם אינם זכאים למלגה – זה לא נכון. ישנם ארגונים רבים ששואפים לתת מלגה על מנת לקדם מצויינות או תחומים מסויימים ועל כן יתנו מלגה למי שעומד בתאים שלהם ללא קשר למעמדם הסציו אקונומי.
- צרף מסמכים תומכים – זה נשמע אולי מוזר אבל כאשר אנו מגישים מסמכים תומכים (אישור עו"ד, תעודה, מכתב המלצה וכו') בדברים הנאמרים בטופס בקשה / מכתב בקשה, הטענה נעשת חזקה יותר וכך עולים הסיכויים לקבלת מלגה.
- נסו שוב – אם נתקלתם בסרוב, נסו שוב בפעם הבאה. סרוב אין משמעו שאינכם מתאים ויכול להיות שתהיה התאמה טובה יותר כרגע.
רשימה מלאה של הקרנות ומקורות המימון תתפרסם בפוסט הבא של הבלוג.
יש לך טיפים נוספים? שתף אותנו ואלוהי האקדמיה יהיה איתך לנצח.